AcasăCaracasVenezuela: Uniunea Europeană trimite, după 15 ani, o misiune de observare a...

Venezuela: Uniunea Europeană trimite, după 15 ani, o misiune de observare a alegerilor

-

Uniunea Europeană a anunţat miercuri că va trimite observatori în Venezuela pentru alegerile municipale şi regionale din 21 noiembrie, pentru prima dată după 15 ani, transmite AFP.

Această misiune, care va fi condusă de europarlamentara socialistă portugheză Isabel Santos, răspunde invitaţiei Consiliului Electoral Naţional din Venezuela, potrivit unui comunicat al biroului şefului diplomaţiei europene, Josep Borrell.

„Un proces electoral fără precedent se va desfăşura cu acordul majorităţii forţelor politice pentru prima dată în ultimii ani”, a afirmat Josep Borrell. Misiunea „va întreprinde o evaluare tehnică independentă a tuturor aspectelor procesului electoral şi va propune recomandări pentru îmbunătăţirea viitoarelor alegeri”, a continuat şeful diplomaţiei europene.

Josep Borrell s-a declarat „convins că această activitate poate aduce o contribuţie importantă la susţinerea unei soluţii paşnice a crizei, la iniţiativa Venezuelei, şi la pregătirea terenului pentru alegeri credibile, incluzive şi transparente”.

Guvernul chavist al preşedintelui Nicolas Maduro este angajat din luna august într-un dialog cu opoziţia condusă de Juan Guaido, recunoscut ca preşedinte interimar de aproximativ cincizeci de ţări, inclusiv de către Statele Unite.

/www.agerpres.ro/politica-externa/

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

Lasă un răspuns

Must Read

4 milioane de oameni au fugit din Venezuela începând cu 2015,...

Criza socială și politică din Venezuela a produs un ”exod uluitor” în ultimii patru ani, informează Agenția de refugiați a Organizației Națiunilor Unite citată...