Potrivit unui anunț pe Twitter al CEOFANB (Comandamentul Forțelor Armate ale Venezuelei), avioanele militare ale Venezuelei au doborât o aeronavă de producție americană care a încălcat spațiul aerian al Venezuelei și care transporta droguri.

Venezuela nu precizează ce aeronave militare ar fi doborât aeronava de proveniență americană ci se rezumă la a publica doar câteva fotografii.

Defensa.com precizează, citând autoritățile venezuelene, că ruta de zbor a aeronavei este frecvent utilizată de traficanții de droguri. Guvernul de la Caracas nu a făcut nicio precizare dacă droguri sau alte mărfuri au fost găsite ori confiscate din aeronavă.

Cei de la Defence-Blog citează surse care contrazic poziția Caracasului. Astfel, Comandamentul Forțelor Armate ale Venezuelei ar fi forțat aeronava să aterizeze, iar după aterizare echipajul ar fi incendiat avionul.

Sursa citată mai precizează că, potrivit Mehrnews.com, pe coada avionului care ar fi fost doborât de avioanele militare ale Venezuelei se putea citi indicativul N339AV.

mai mult la    /www.defenseromania.ro/

 

 

Lasă un răspuns