Absentă de un de la activităţile ONU, Venezuela a devenit din nou un subiect de actualitate pentru Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite cu două videoconferinţe într-o săptămână solicitate de Rusia şi de europeni, pe fondul pandemiei ameninţătoare pentru această ţară, notează AFP.

Miercuri, o primă reuniune cu uşile închise s-a desfăşurat, potrivit unor diplomaţi, într-o atmosferă tensionată, Moscova condamnând recenta trimitere a unor mijloace militare americane în America Latină, potrivit agerpres.ro.

La 1 aprilie, Washingtonul a anunţat că preşedintele Donald Trump a dispus transferul suplimentar al unor distrugătoare, nave de luptă şi avioane de supraveghere către Comandamentul sud al armatei americane, care acoperă America de Sud.

Într-o scrisoare din 3 aprilie adresată Consiliului de Securitate, Venezuela a denunţat aceste desfăşurări militare ca „acţiuni periculoase ale Statelor Unite ameninţând pacea şi securitatea în Venezuela ca şi în întreaga regiune”.

Oficial, Statele Unite au motivat această mişcare militară prin organizarea unei vaste operaţiuni antidrog în America Latină. La 26 martie, Washingtonul anunţase punerea sub acuzare a preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro pentru „narco-terorism”, crescând presiunea asupra liderului socialist pe care îl doreşte înlăturat de la putere.

mai mult la    /www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns