AcasăLifestyleBusinessVenezuela: Preşedintele Maduro a graţiat peste 100 de opozanţi

Venezuela: Preşedintele Maduro a graţiat peste 100 de opozanţi

Anunţul a fost făcut cu trei luni înaintea alegerilor parlamentare de la 6 decembrie pe care Juan Guaido şi principalii lideri ai opoziţiei au îndemnat să fie boicotate, considerând că prin organizarea lor de către autorităţile chaviste vor fi "fraudate" cu siguranţă.

-

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a graţiat peste 100 de opozanţi, printre care deputaţi şi colaboratori apropiaţi ai liderului opoziţiei, Juan Guaido, „cu scopul de a promova reconcilierea naţională”, a anunţat luni ministrul comunicaţiilor şi informaţiilor, Jorge Rodriguez, scrie AFP.

„Graţierea prezidenţială este acordată cetăţenilor menţionaţi mai jos”, a declarat Jorge Rodriguez, citind o listă de nume într-o conferinţă de presă difuzată de postul naţional de televiziune.

În această lungă listă de 110 nume figurează printre alţii Roberto Marrero, colaborator apropiat şi şef de cabinet al lui Juan Guaido, arestat pentru „terorism” şi întemniţat în martie 2019, la două luni după ce Guaido s-a declarat preşedinte interimar al Venezuelei.

Renzo Prieto şi Gilber Caro, doi deputaţi ai opoziţiei înverşunaţi anti-Maduro, de asemenea închişi, beneficiază şi ei de „graţierea” prezidenţială.

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

Lasă un răspuns

Must Read

4 milioane de oameni au fugit din Venezuela începând cu 2015,...

Criza socială și politică din Venezuela a produs un ”exod uluitor” în ultimii patru ani, informează Agenția de refugiați a Organizației Națiunilor Unite citată...