Franţa a dezminţit vineri faptul că liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido s-a refugiat în Ambasada sa la Caracas, aşa cum acuză şeful diplomaţiei venezuelene Jorge Arreaza, care a cerut arestarea acestuia, relatează AFP potrivit news.ro.

”Domnul Juan Guaido nu se află în reşedinţa ambasadorului Franţei la Caracas”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului francez de Externe, Agnès von der Mühll.

”El nu se află în niciuna dintre incintele noastre” de la Caracas, a subliniat ea, contactată de AFP, relevând că Franţa a ”confirmat acest lucru în mai multe rânduri autortăţilor venezuelene”.

Ministrul venezuelean de Externe a acuzat joi faptul că opozantul se află în ”Ambasada Franţei” şi că alt opozant, Leopoldo Lopez, s-a refugiat în reşedinţa ambasadorului Spaniei.

”Noi nu putem intra în sediile unei ambasade a vreunei ţări (…) pentru a face astfel încât Justiţia să-i aresteze în forţă”, a adăugat el, referindu-se la inavomabilitatea reprezentanţelor diplomatice.

Procurorul general Tarek William Saab îl acuză pe Juan Guaido de faptul că a urzit o tentativă de invazie cu complicitatea Statelor Unite, la începutul lui mai, şi că încurajează acţiuni destabilizatoare ”în plină pandemie” covid-19.

”Este o ruşine pentru diplomaţia Spaniei, este o ruşine pentru diplomaţia Franţei ceea ce s-a întâmplat, iar ei vor plăti preţul foarte, foarte curând”, a ameninţat şeful diplomaţiei venezuelene.

mai mult la  /www.stiripesurse.ro/

 

Lasă un răspuns