Un avion militar rus a aterizat, luni, în Venezuela, la câteva luni după un alt transport aerian care a amplificat tensiunile dintre Statele Unite şi Rusia, afirmă surse citate de agenţia Reuters, potrivit Mediafax.

Un avion militar de transport de tip Iliuşin 62, cu numărul de înmatriculare RA-86496, a aterizat luni pe Aeroportul internaţional Maiquetia, situat la periferia oraşului Caracas, au declarat martori.

Numărul de înmatriculare aparţine Forţelor Aeriene ruse şi este al unui avion care a mai efectuat un transport în Venezuela în luna martie, conform site-ului de profil Flightradar24, citat de agenţia Reuters.

La sfârşitul lunii martie, Administraţia Donald Trump a avertizat statele „din afara Emisferei Vestice”, o referire la Rusia, să nu trimită efective militare în Venezuela, afirmând că acţiunile de acest fel sunt „ameninţări directe”. În replică Administraţia Vladimir Putin a transmis că Rusia „nu ameninţă pe nimeni”.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a somat Rusia să retragă trupele din Venezuela, avertizând că menţine „toate opţiunile” pentru a obţine acest lucru. Rusia a confirmat trimiterea de efective militare în Venezuela, argumentând că este o decizie luată în conformitate cu legislaţia acestei ţări şi denunţând încercarea Statelor Unite de a efectua o lovitură de stat.

mai mult la :  radiochisinau.md

Lasă un răspuns