AcasăLifestyleBusinessSituatia critica in Venezuela. Oamenii nu isi pot cumpara un kilogram de...

Situatia critica in Venezuela. Oamenii nu isi pot cumpara un kilogram de carne nici dupa o marire cu 300% a salariului minim

-

Guvernul venezuelean a anuntat sambata, 1 mai, o crestere a salariului minim cu aproape 300%, dar aceasta majorare nu este suficienta nici macar pentru a cumpara un kilogram de carne din cauza inflatiei scapate de sub control in tara sud-americana, noteaza AFP.

„Intra in vigoare o crestere a salariului minim, la 7 milioane de bolivari”, adica 2,5 dolari, a declarat ministrul muncii, Eduardo Pinate, in fata partizanilor guvernului socialist adunati cu ocazia zilei de 1 Mai.

Salariul minim lunar creste astfel cu 288,8%. El este completat de un cupon alimentar de 3 milioane de bolivari, pentru un „venit minim de 10 milioane de bolivari”, potrivit ministrului.

Dar aceasta crestere nu le permite venezuelenilor sa isi recupereze puterea de cumparare, in timp ce tara este in criza, cu o economie in recesiune de opt ani si patru ani consecutivi de hiperinflatie, care a atins aproape 3.000% in 2020.

Situatia critica in Venezuela. Oamenii nu isi pot cumpara un kilogram de carne nici dupa o marire cu 300% a salariului minim (ziare.com)

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

4 milioane de oameni au fugit din Venezuela începând cu 2015,...

Criza socială și politică din Venezuela a produs un ”exod uluitor” în ultimii patru ani, informează Agenția de refugiați a Organizației Națiunilor Unite citată...