Opozantul regimului chavist, Juan Guaido, a afirmat că orice mediere internaţională în criza din Venezuela, precum cea a Norvegiei, trebuie să ducă la plecarea preşedintelui Nicolas Maduro şi la organizarea de noi alegeri, scrie AFP.

„Primim cu recunoştinţă toate eforturile, dar suntem clari şi nu dăm înapoi”, a declarat Juan Guaido, precizând că a răspuns Norvegiei pentru a se ajunge la „soluţii care să ducă la finalul regimului, la stabilirea unui Guvern de tranziţie şi la alegeri libere”, relatează AFP.

Norvegia a confirmat vineri organizarea sub auspiciile sale a unor negocieri între reprezentanţi ai puterii şi opoziţiei din Venezuela, în vederea soluţionării conflictului politic care durează de patru luni.

În Venezuela, opozantul regimului chavist, Juan Guaido, a confirmat această informaţie, anunţând că delegaţii din cadrul opoziţiei venezuelene participă la o „mediere” a Norvegiei vizând să soluţioneze criza.

Potrivit radioteleviziunii publice norvegiene NRK, negocierile de la Oslo, într-un loc ţinut secret, au durat „mai multe zile”, iar cele două delegaţii au plecat înapoi la Caracas joi.

Presa scrie că aceste discuţii i-ar fi implicat din partea lui Maduro pe ministrul Comunicaţiilor, Jorge Rodriguez, şi pe guvernatorul provinciei Miranda, Hector Rodriguez.

Opoziţia ar fi fost reprezentată de către fostul deputat Gerardo Blyde, fostul ministru Fernando Martinez Mottola şi vicepreşedintele Parlamentului Stalin Gonzalez, mai scrie AFP.

mai mult la : www.bursa.ro

Lasă un răspuns