Doua tancuri petroliere care navigau spre Venezuela pentru a incarca petrol s-au intors din drum, iar alte trei nave au iesit din apele teritoriale ale tarii, in conditiile in care Statele Unite analizeaza includerea pe o lista neagra a zeci de vase pentru ca transporta petrol venezuelean, potrivit datelor si surselor din sectorul de profil, transmite Reuters.

Washingtonul ia in considerare impunerea de sanctiuni navelor implicate in exportul petrolului din Venezuela, deoarece guvernul american incearca sa elimine principala sursa de venit pentru presedintele socialist Nicolas Maduro.

Unii operatori de nave au inceput sa devieze navele departe de Venezuela, pentru a evita riscul de a suferi sanctiuni care ar ingreuna mentinerea in functiune a tancurilor petroliere.
Nava Malta Seadancer, operata de firma greaca Thenamaris Ships Management si folosita de compania de rafinare Tipco Asphalt din Thailanda, s-a intors in Gibraltar dupa ce a asteptat o saptamana in Oceanul Atlantic, potrivit datelor firmei Refinitiv Eikon.

Tipco Asphalt a declarat marti pentru Reuters ca compania a renuntat la planurile de utilizare a navei.

Nava The Seadancer se indrepta spre pe coasta de vest a Venezuelei, la Amuay, unde petrolul este transferat de la o nava la alta, conform datelor Eikon si a programelor de export ale PDVSA.

Nava trebuie sa incarce un milion de barili de titei Boscan din Venezuela, pentru a fi expediat la rafinaria Kemaman din Malaezia, operata de Tipco, conform programulu ide export al PDVSA. Tipco are un contract de furnizare pe termen lung cu PDVSA, care nu a fost afectat de sanctiuni.

mai mult la  /ziare.com/

Lasă un răspuns