Joaquin votează cu Biden, fiul său Alberto cu Trump / Pentru venezuelenii americani scrutinul prezidențial amintește de acasă

Încă de când fostul președinte Hugo Chavez a ajuns la putere în 1998, venezuelenii au fost împărțiți între cei care îl susțineau, porecliți „chavistas” și cei care i se opuneau, numiți „anti-chavistas”, violențele politice destrămând familii întregi.

0
764

Politica americană a luat o întorsătură de déjà-vu pentru venezuelenii emigrați în Statele Unite, mulți afirmând că alegerile prezidențiale din 2020 le amintesc de polemicile politice cu care s-a confruntat Venezuela în ultimele două decenii, scrie CNN.

Tații au rupt legăturile cu copiii lor fiindcă au votat cu Chavez sau împotriva sa. Acum, pe măsură ce campania prezidențială din SUA a intrat pe ultima sută de metri, fracturi similare există între americanii care îl susțin pe președintele Donald Trump și cei care sunt împotriva sa, afirmă unii venezueleni.

„Este suprarealist”, afirmă Mery Montenegro care a plecat din Caracas în 2015 și acum lucrează la o firmă de publicitate din Washington. „Este ca și cum ai retrăi toate lucrurile pentru care ai mărșăluit, toate lucrurile prin care ai trecut acasă”.

Joaquin Perez și fiul său Alberto, ambii cetățeni americani naturalizați, sunt separați de opțiunea pentru alegerile din 2020: Joaquin va vota pentru Biden, Alberto va vota pentru Trump. În Venezuela ambii i s-au opus lui Chavez.

Lasă un răspuns