Încă o denominare în Venezuela: Bolivarul va scăpa de 6 zerouri după ce inflația a ajuns la 1.743% în 12 luni

0
643

Venezuela va lansa vineri a doua denominare a bolivarului din ultimii 3 ani, urmând să taie 6 zerouri din moneda sa națională ca răspuns la hiperinflație, relatează Reuters și Associated Press.

Măsura urmărește să simplifice operațiunile contabile și tranzacțiile bancare, sistemele nemaiputând face față cifrelor uriașe.

Inflația din Venezuela a crescut cu 1.743% în ultimele 12 luni, potrivit datelor publicate de Observatorul Financiar Venezuelean.

Salariul minim lunar în această țară din America de Sud, odată printre cele mai bogate din regiune, valorează doar 2,5 dolari.

„Conversia (monetară) nu schimbă nimic fiindcă problemele din țară continuă”, a afirmat pentru Reuters Victor Mendez, un contabil în vârstă de 56 de ani din capitala Caracas, adăugând că „suferim în continuare din cauza lipsei de apă și combustibil”.

Guvernul președintelui Nicolas Maduro a operat o altă denominare în 2018, tăind 5 zerouri din cauza prețurilor ridicate. Aceasta a venit la rândul ei la un deceniu după ce fostul președinte Hugo Chavez, părintele socialismului venezuelean, a tăiat 3 zerouri din bolivar, promițând la momentul respectiv că inflația nu va mai depăși o cifră.

/www.hotnews.ro/stiri-international-25074661-inca-denominare-venezuela-bolivarul-scapa-6-zerouri-dupa-inflatia-ajuns-1-743-12-luni.htm

Lasă un răspuns