AcasăCaracasCum se luptă Venezuela cu COVID-19. Guvernul lui Maduro îi numește pe...

Cum se luptă Venezuela cu COVID-19. Guvernul lui Maduro îi numește pe cei infectați „bioteroriști”. Medicii, reținuți și intimidați

-

Oficialii venezueleni numesc persoanele infectate cu coronavirus „bioteroriști” și îndeamnă vecinii acestora să îi raporteze. Guvernul reține și intimidează medicii și experții care pun la îndoială politicile președintelui cu privire la virus. Venezuelenii care se întorc acasă din alte ţări din America Latină sunt nevoiţi să stea în camere aglomerate cu mâncarea, apa şi măştile raţionalizate. Ei sunt ţinuţi sub pază militară săptămâni sau luni pentru teste de coronavirus sau tratamente cu medicamente neprobate, scrie cotidianul The New York Times.

Președintele Nicolas Maduro se luptă cu virusul prin aceleași metode prin care duce și lupta politică prin care se menține la putere: se folosește de aparatul represiv.

„Ne-au spus că suntem contaminaţi şi suntem vinovaţi că am infectat ţara”, a spus pentru New York Times, Javier Aristizabal, o asistentă din Capitală, Caracas, care spune că a petrecut 70 de zile în centre după ce s-a întors din Columbia în martie.

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

Lasă un răspuns

Must Read

4 milioane de oameni au fugit din Venezuela începând cu 2015,...

Criza socială și politică din Venezuela a produs un ”exod uluitor” în ultimii patru ani, informează Agenția de refugiați a Organizației Națiunilor Unite citată...