Coronavirus: Prima livrare de vaccinuri COVAX în Venezuela

0
794

Venezuela a primit marţi primul transport de vaccinuri împotriva COVID-19 prin mecanismul internaţional COVAX, după luni de controverse şi un război al declaraţiilor, a confirmat Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS), notează AFP.

Aproximativ 700.000 de doze de vaccin chinezesc Sinovac au ajuns la Caracas, dând deoparte luni de controverse cu privire la întârzierea efectuării plăţilor şi livrării, pe fondul sancţiunilor financiare internaţionale.

Guvernul socialist a denunţat îngheţarea activelor venezuelene din străinătate, ca parte a sancţiunilor împotriva Venezuelei destinate să îl alunge de la putere pe preşedintele Nicolas Maduro, pentru a justifica plata cu întârziere a 120 de milioane de dolari pentru circa 11,3 milioane de doze.

În iulie, Nicolas Maduro a lansat chiar un ultimatum mediatic mecanismului COVAX: „Fie ni se trimit vaccinurile, fie ni se returnează banii”.

OPS a anunţat în august că, într-o primă fază, Venezuela va primi aproximativ 3,2 milioane de doze de vaccinuri chinezeşti Sinopharm şi Sinovac.

/www.agerpres.ro/

Lasă un răspuns