Mii de oameni au trecut graniţa sâmbătă în Columbia pentru a cumpăra alimente și medicamente după ce președintele venezuelean Nicolás Maduro a redeschis unul dintre punctele de frontieră dintre cele două ţări care au fost închise în ultimele patru luni, relatează Associated Press, preluată de Mediafax.

Mii de venezueleni se aflau la rând în apropiere de doua poduri internationale de lângă oraşul Cucuta, aşteptând ca documentele lor să fie verificate de oficialii columbieni, unii dintre ei purtându-şi copii pe umeri.

Persoanalul poliţiei de frontieră din Venezuela, îmbrăcaţi în uniforme verzi, au ajutat la verificarea mulțimii.

Guvernul socialist al națiunii sud-americane a ordonat închiderea granițelor cu Aruba, Bonaire, Curacao, Brazilia și Columbia în februarie, în timp ce opoziția a încercat să livreze alimente și medicamente în țară.

Cea mai mare parte a ajutorului a fost acordat de Statele Unite, un aliat cheie al liderului opoziției, Juan Guaido, care s-a declarat președintele legitim al Venezuelei în ianuarie. Dar Maduro a respins ajutoarele calificându-le drept o încălcare a suveranității Venezuelei și a interzis intrarea acestora în ţară.

mai mult la   reporterglobal.ro

Lasă un răspuns