AcasăCaracasAurul Venezuelei: Guvernul lui Maduro a câștigat la apel, cazul se va...

Aurul Venezuelei: Guvernul lui Maduro a câștigat la apel, cazul se va întoarce la Înalta Curte a Regatului Unit / La ce sumă se ridică rezervele depozitate la Bank of England

Judecătorii Înaltei Curți au hotărât că „nu există loc pentru recunoașterea domnului Guaidó drept președinte de jure și a domnului Maduro ca președinte de facto”, însemnând că, indiferent dacă Maduro rămâne în palatul prezidențial de la Caracas, guvernul Regatului Unit a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó ca președinte al țării.

-

O curte de apel britanică a întors decizia unei instanțe inferioare care hotărâse că Regatul Unit l-a recunoscut pe liderul opoziției venezuelene, Juan Guaidó, drept președinte al țării, relatează BBC.

Decizia curții de apel reprezintă o victorie pentru Nicolás Maduro, reales președinte pentru un al doilea mandat în 2018 în cadrul unui scrutin respins de opoziție și comunitatea internațională ca fiind fraudat.

În centrul bătăliei legale din instanțele britanice se află întrebarea cu privire la persoana care are dreptul de a decide asupra rezervelor de aur ale Venezuelei depozitate la Bank of England, acestea având o valoare estimată la 1 miliard de dolari (aproximativ 773 de milioane de euro).

Judecătorul Stephen Males de la curtea de apel britanică a întors o decizie din luna iulie a Înaltei Curți care hotărâse că Regatul Unit „l-a recunoscut fără echivoc pe liderul opoziției Juan Guaidó drept președinte”.

Însă judecătorul Males a decis că recunoașterea de către Regatul Unit a lui Guaidó drept președinte ale Venezuelei „este ambiguă sau în orice caz mai puțin decât echivocă”.

Executivul condus de Nicolás Maduro a acționat în instanță Bank of England mai devreme în cursul acestui an pentru a o forța să îi pună la dispoziție lingouri în valoare de 1 miliard de dolari depozitate în seifurile băncii centrale a Regatului Unit.

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

4 milioane de oameni au fugit din Venezuela începând cu 2015,...

Criza socială și politică din Venezuela a produs un ”exod uluitor” în ultimii patru ani, informează Agenția de refugiați a Organizației Națiunilor Unite citată...