AcasăLifestyleBusinessAlegeri în Venezuela: Opoziţia revendică victoria în statul Barinas, fief al familiei...

Alegeri în Venezuela: Opoziţia revendică victoria în statul Barinas, fief al familiei fostului preşedinte Chavez

-

Opoziţia venezueleană a revendicat miercuri victoria în alegerile regionale din Barinas, statul natal al fostului preşedinte Hugo Chavez, guvernat de membri ai familiei sale începând din 1998 şi care rămâne ultimul stat unde rezultatele oficiale încă nu au fost date publicităţii, informează joi AFP.

„Da, am reuşit!”, au scandat miercuri circa 300 de opozanţi lângă sediul autorităţii electorale din Barinas, capitala acestui stat din vestul Venezuelei.

„După 23 de ani de guvernare proastă din partea familiei Chavez, câteva ore în plus nu mai înseamnă nimic”, a afirmat Jean Colmenarez, avocat de 28 de ani, cu privire la întârzierea rezultatelor.

Duminică, în baza a 90,21% din rezultatele transmise, Consiliul Naţional Electoral (CNE) a anunţat victoria partidului lui Nicolas Maduro, succesorul desemnat al lui Chavez (1999-2013), în 20 din 23 de state ale ţării. De atunci, CNE a validat toate rezultatele, mai puţin pe cel din Barinas.

/agerpres.ro/politica-externa/

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

Lasă un răspuns

Must Read

4 milioane de oameni au fugit din Venezuela începând cu 2015,...

Criza socială și politică din Venezuela a produs un ”exod uluitor” în ultimii patru ani, informează Agenția de refugiați a Organizației Națiunilor Unite citată...