Criza socială și politică din Venezuela a produs un ”exod uluitor” în ultimii patru ani, informează Agenția de refugiați a Organizației Națiunilor Unite citată de The Guardian. Mai mult de 4 milioane de oameni au părăsit statul sud-american, iar un milion dintre aceștia au părăsit țara doar în ultimele șase luni.

Jumătate dintre venezueleni s-au refugiat în Columbia și Peru, iar alții au ales să plece în Chile, Ecuador, Brazilia și Argentina. Grupuri importante au plecat și în Caraibe, America Centrală și Mexic. Doar anul trecut 30.000 de venezueleni au cerut azil politic în SUA.

Autoritățile din Brazilia și Columbia au amenajat adăposturi în apropierea granițelor cu Venezuela pentru a le oferi refugiaților adăpost și hrană. Fluxul migranților este atât de mare încât autoritățile caută soluții pentru a încetini plecările masive din Venezuela. Un exemplu este cel al președintelui peruan, Martin Vizcarra, care a declarat că începând cu 15 iunie migranții venezueleni vor fi nevoiți să obține vize umanitare de la consulatele peruane din Venezuela. Anunțul a fost făcut după ce ministrul de interne din Peru, Carlos Moran, i-a acuzat pe venezueleni de creșterea criminalității.

mai mult la : www.g4media.ro

Lasă un răspuns